Vizija Nula

Semaforplus

Dokazano smanjuje prosječnu brzinu kretanja vozila na dionici ceste

 

 

Semaforplus je rješenje koje znatno doprinosi sigurnosti u prometu. Semaforplus je jedinstveno rješenje na svijetu razvijeno u našoj tvrtci. Semaforplus se sastoji od pješačko-pozivnog semafora i mjerača brzine s tekstualnom porukom koji međusobno komuniciraju žičnom ili bežičnom vezom. Ovisno o brzini vozila, mjerači brzine upravljaju radom semafora. Na taj način vozači uočavaju uzročno-posljedičnu između svoje brzine i reakcije semafora.

 

 

Pojednostavljeno, mjerač brzine upravlja semaforskim uređajem na način da ako vozila ne prekoračuju brzinu, “semafor ostaje na zelenom“, a ako vozila prekoračuju brzinu “na semaforu se pali crveno“. Bez obzira na navedeno, prioritet u funkcioniranju ima klasičan rad semafora što znači da čak i kad vozila ne prekoračuju brzinu “na semaforu se pali crveno” ako se pješak najavio na pješačko-pozivno tipkalo.

UPIT

KLJUČNE POGODNOSTI

 • Slučaj iz prakse: smanjenje prometnih nezgoda do 80% na dionici ceste bez poginulih i teško ozijeđenih osoba u odnosu na razdoblje prije izgradnje te smanjenje lako ozlijeđenih do 46%
 • smanjenje prosječne brzine kretanja vozila na dionici ceste
 • znatno povećanje sigurnosti na dionici ceste

  Ime tvrtke / institucije

  Ime i prezime *

  Vaš email

  Predmet

  Vaša poruka