Airdec

Airdec

Semaforski signal s mjerenjem kvalitete zraka

Semaforski signal s mjerenjem kvalitete zraka

Cestovna raskrižja su žarišna točka urbanog zagađenja i ključna su za buduće djelovanje u svrhu zaštite okoliša.

Najveća opasnost današnjice je zagađenje okoliša. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), do 7 milijuna ljudi diljem svijeta umre svake godine od smoga. Prema tome, iznimno je važno učinkovito mjeriti kvalitetu okoliša i pravodobno ju prikazati kako bi se mogle donijeti odluke i mjere za poboljšanje kvalitete života.

Točna mjerenja kvalitete zraka, izvedena izravno na gradskim raskrižjima, pružaju relevantnu osnovu za donošenje odluka o učinkovitim mjerama za poboljšanje kvalitete života. Integriranjem pametne aplikacije SWARCO AirDec u COMBIA semaforsku laternu omogućeno je pouzdano bilježenje okolišnih podataka i razina zagađenja izravno na raskrižju. Prometna signalizacija i okolišna mjerenja time postaju osnova za „ozelenjavanje“ prometa.

Prikupljeni podaci koriste se za analiziranje okoliša i omogućuju dobivanje važnih informacija o količini prometa, klimatskim uvjetima i razinama zagađenja putem univerzalne komunikacijske platforme. Informacije je moguće vizualizirati ili obrađivati na različite načine.

Prednosti:

N
upravljanje prometa na temelju podataka iz okoliša
N
ne postoji potreba za dodatnom infrastrukturom
N
kompatibilno s MyCity ekosustavom