NOVOSTI

6 srpnja, 2016

Elektromodul postao partner američkog Sensys Networksa

Osječka tvrtka Elektromodul-promet d.o.o. potpisala je partnerski ugovor o distribuciji bežičnih senzora za detekciju vozila i biciklista te pripadajućih softvera s američkom tvrtkom Sensys Networks Inc iz Berkeleya, California.

Za potrebe distribucije ovog proizvoda Elektromodul- promet d.o.o. u postupku je osnivanja sestrinske tvrtke pod nazivom Inovema d.o.o, koja će se baviti distribucijom inovativnih proizvoda i rješenja u prometu na hrvatskom tržištu, ali i na nekoliko inozemnih tržišta.

Kad je riječ o kompaniji Sensys Networks valja navesti da se ona 2010. godine, prema magazinu Inc., našla na 80. mjestu najinovativnijih i brzorastućih kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama s trogodišnjim rastom od gotovo 3000 %. Također, tvrtka je vlasnik 20 patenata iz područja detekcije u prometu.

Inače, ovdje valja istaknuti da se senzori koriste za brojanje prometa, klasifikaciju vozila, izračun vremena putovanja, brzinu kretanja vozila, detekciju incidentnih situacija, detekciju prolaska kroz crveno svjetlo, detekciju i određivanje smjera kretanja biciklista te detekciju zauzeća parkirališnih mjesta

“Bežični senzori tvrtke Sensys Networks predstavljaju revoluciju u detekciji u prometu u odnosu na postojeće tehnologije, tj. induktivne petlje koje se ugrađuju u kolnik, radarske detektore, te videodetektore, jer su vrlo točni i pouzdani, donose znatnu uštedu u odnosu na postojeće tehnologije te omogućuju vrlo različite i brojne primjene senzora u upravljanju prometom. Primjer za to je mogući pilot-projekt gdje bi se na šest raskrižja za potrebe adaptivnog upravljanja trebalo ugraditi najmanje 60 induktivnih petlji”, kaže Vedran Taslidžić, predsjednik Uprave Elektromodul-prometa d.o.o., te dodaje da se u slučaju ugradnje bežičnih senzora troškovi znatno smanjuju zbog kratkog vijeka trajanja induktivnih petlji te građevinskih radova koji su potrebni da bi se ugradile induktivne petlje. Cilj im je, kako zaključuje Taslidžić, ovu najnoviju tehnologiju ponuditi na domaćem, ali i na inozemnom tržištu. Izvor: Glas Slavonije, Zdenka Rupčić

 

MOŽDA STE PROMAŠILI

BUDITE INFORMIRANI