Semaforplus

Semaforplus

PJEŠAČKI SEMAFOR + MJERAČI BRZINE

PJEŠAČKI SEMAFOR + MJERAČI BRZINE

Dokazano smanjuje prosječnu brzinu kretanja vozila na dionici ceste uz brz povrat investicije.

Semaforplus je rješenje koje znatno doprinosi sigurnosti u prometu. Semaforplus je jedinstveno rješenje na svijetu razvijeno u našoj tvrtki. Semaforplus se sastoji od pješačko-pozivnog semafora i mjerača brzine s tekstualnom porukom koji međusobno komuniciraju žičnom ili bežičnom vezom. Ovisno o brzini vozila, mjerači brzine upravljaju radom semafora. Na taj način vozači uočavaju uzročno-posljedičnu između svoje brzine i reakcije semafora.

Pojednostavljeno, mjerač brzine upravlja semaforskim uređajem na način da ako vozila ne prekoračuju brzinu, “semafor ostaje na zelenom“, a ako vozila prekoračuju brzinu “na semaforu se pali crveno“. Bez obzira na navedeno, prioritet u funkcioniranju ima klasičan rad semafora što znači da čak i kad vozila ne prekoračuju brzinu “na semaforu se pali crveno” ako se pješak najavio na pješačko-pozivno tipkalo.

Istraživanje je pokazalo da izgradnja ovakvog sustava smanjuje broj prometnih nezgoda na dionicama cesta do 80%, bez poginulih i teško ozijeđenih osoba u odnosu na razdoblje prije izgradnje te smanjenje lako ozlijeđenih do 46%.

 

Prednosti:

N
smanjenje mogućnosti događaja prometne nesreće za 80%
N
smanjenje prosječne brzine vozila na dionici ceste duljine 1 km
N
sigurniji i mirniji život u Vašoj općini ili gradu