Sklizak kolnik

Sklizak kolnik

POVEĆAVA SIGURNOST U HLADNIJIM UVJETIMA

POVEĆAVA SIGURNOST U HLADNIJIM UVJETIMA

S pomoću displeja vanjske temperature skreće se pozornost vozačima na mogućnost pojave skliskog kolnika.

Detekcija poledice i prikazivanje upozorenja na poledicu kompleksan je izazov zbog mnoštva senzora koji su potrebni za mjerenje veličina na temelju kojih se može procijeniti poledica. Unatoč svemu navedenom poledica se ne mora nužno detektirati dok kolnik može biti sklizak zbog mnoštva drugih razloga. U cilju stvaranja manje kompleksnog rješenja, Elektromodul-promet donosi na tržište rješenje koje može uz znatno manja sredstva polučiti dosta dobre rezultate.

 

Premda se jedan dio vozila prilikom kupovine isporučuje sustavom koji signalizira opasnost kad je vanjska temperatura blizu ništice (obično je to 3 stupnja Celzijusa), dobar dio vozila ne posjeduje takav tip upozorenja. Upravo iz toga razloga, kreirali smo rješenje koje upozorava vozače u trenutku kad se temperatura približava ništici.

 

Pored pojma A10 “sklizak kolnik” znak se sastoji od displeja temperature i treptača. Kada se temperatura spusti ispod 3 stupnja Celzijusa te kad se pomoću detektora utvrdi prisutnost vozila, uključuje se displej koji prikazuje temperaturu kao i treptači koji mogu treptati izmjenično ili istovremeno. Znak se može parametrirati daljinskim putem, a preko web sučelja moguć je uvid u sve relevantne podatke.

Prednosti:

N
✔️ pouzdana informacija
N
✔️ ekonomično rješenje
N
✔️ proaktivni pristup sigurnosti