Smart Cross

Smart Cross

RASVJETA + TREPTAČI + ZNAKOVI S UNUTARNJIM OSVJETLJENJEM

RASVJETA + TREPTAČI + ZNAKOVI S UNUTARNJIM OSVJETLJENJEM

Aktivacija sustava preko senzora pokreta pri čemu se pojačava osvjetljenje i uključuju treptači

Uključivanje signalizacijskih sustava na cestama prilikom nailaska pješaka ima određenu prednost u odnosu na na signalizacijske sustave koji su permanentno uključeni zbog efekta iznenađenja. U nultom stanju (bez najave pješaka) Smart Cross radi na 40% intenziteta. Kada se pješak približi pješačkom prijelazu rasvjeta i znakovi se pojačavaju na 100% intenziteta te se uključuju treptači.

 

Važna komponenta sigurnosti prometa noću je vidljivost sudionika u prometu. Pješaci kao najranjiviji sudionici u tom smislu trebaju najveću pažnju. Smart Cross osigurava potrebnu razinu horizontalnog i vertikalnog osvjetljenja kako bi pješački prijelaz bio maksimalno vidljiv i uočljiv s veće udaljenosti te kako bi garantirao maksimalnu vidljivost pješaka.

 

Smart Cross se može pogoniti s više izvora napajanja uključujući solarno napajanje na mjestima gdje ne postoji javna rasvjeta ili drugi izvor napajanja. Ovisno o lokaciji i njenom mjestu u urbanoj sredini predložit ćemo Vam optimalno rješenje koje će u potpunosti zadovoljiti potrebe sigurnog prijelaza pješaka preko pješačkog prijelaza.

 

 

 

Prednosti:

N
horizontalna i vertikalna osvijetljenost pješaka
N
efekt iznenađenja
N
moguće napajanje preko javne rasvjete ili solarno napajanje