Lidar

Lidar

TEHNOLOGIJA BUDUĆNOSTI

TEHNOLOGIJA BUDUĆNOSTI

Doživite nenadmašnu preciznost s našom najsuvremenijom lidar tehnologijom, koja osigurava neizmjernu sigurnost i učinkovitost.

Lidar je skraćenica od Light Detection and Ranging, što znači “svjetlosno zamjećivanje i klasifikacija”. Nekada se koriste izrazi “laserskoskeniranje” ili “3D skeniranje”. Lidar koristi laserske zrake koje su sigurne za oči kako bi “vidjeli” svijet u 3 dimenzije, dajući strojevima i računalima točan prikaz promatranog okoliša.

Tipični lidar emitira pulsirajuće svjetlosne valove u okolni okoliš. Ti se impulsi odbijaju od okolnih objekata i vraćaju u senzor. Senzor koristi vrijeme potrebno svakom impulsu da se vrati u senzor kako bi izračunao udaljenost koju je prešao. Ponavljanjem ovog procesa milijune puta u sekundi stvara se precizna 3D karta okoliša u stvarnom vremenu.

Dok video kamere proizvode 2D slike okoline., lidar “vidi” u 3D, što je velika prednost kada su točnost i preciznost najvažniji. Tehnologija temeljena na laseru proizvodi 3D karte visoke razlučivosti u stvarnom vremenu ili oblake točaka okoline, pokazujući razinu točnosti udaljenosti koja je nedostižna kamerama. Dok kamere moraju napraviti pretpostavke o udaljenosti objekta, lidar proizvodi i daje točna mjerenja. Iz tog razloga, autonomni ili visoko automatizirani sustavi zahtijevaju lidar za sigurnu navigaciju.

 

 

 

 

Prednosti:

N
za cijelo raskrižje je potreban samo jedan senzor
N
velika preciznost i točnost
N
jednostavno održavanje