A22 DJECA NA CESTI

A22 DJECA NA CESTI

SVJETLOSNI PROMJENJIVI DETEKTORSKI LED ZNAK

SVJETLOSNI PROMJENJIVI DETEKTORSKI LED ZNAK

Približavanjem vozila mjestu prelaska najugroženijih sudionika u prometu te njihovom detekcijom znak se uključuje.

U 2021. godine trećina poginulih u prometu su djeca i mladi. Mnogi vozači ne usporavaju na mjestima gdje se djeca kreću i gdje djeca prelaze preko ceste te dio vozača ne staje na mjestima obilježenih pješačkih prijelaza.

Znak A22 u LED tehnologiji za upozorenje vozača dizajniran je kako bi povećao sigurnost djece na cestama i smanjio rizik od nesreća. Ovaj inovativni znak koristi najnoviju LED tehnologiju koja omogućuje jasno i vidljivo upozorenje vozačima o prisustvu djece u blizini. Znak se automatski se aktivira kada se pomoću detektora detektira prisutnost vozila, pružajući vozačima dovoljno vremena za usporavanje i opreznu vožnju. Znak je energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv, što ga čini održivim rješenjem za zaštitu djece na cestama.

Pored pojma A22 “djeca na cesti” – kojim se označava blizina mjesta na cesti kojim se djeca češće i u većem broju kreću (ispred škole, vrtića, igrališta i sl.) znak se sastoji od displeja u kojem se izmjenjuju poruke “OPREZ! i “DJECA NA CESTI” te treptača. Znak se može parametrirati daljinskim putem, a preko web sučelja moguć je uvid u sve relevantne podatke.

Prednosti:

N
značajno povećanje sigurnosti djece
N
smanjenje rizika od nesreće
N
energetski učinkovita i ekološki prihvatljiva tehnologija